Playtray

Playtray on Stokken Tripp Trapp syöttötuoliin sopiva tarjotin joka on todellinen arjen pelastaja. Playtray sopii ruokailuun, leikkiin, piirtämiseen, askarteluun! Tarjotin sopii erinomaisesti sormiruokailijalle koska ruoka pysyy tarjottimella eikä vanhempien tarvitse jatkuvasti poimia ruoantähteitä lattialta. Sen reunat estävät myös juoman valumista lattialle, matto ja parketti kiittää! Muovinen tarjotin on helppo ja nopea irrottaa ja pyyhkäistä puhtaaksi rätillä tai huuhtaista lavuaarissa. Huomaa että värilliset ruoka-aineet, kuten esim. porkkana, ketsuppi tai paprika voivat värjätä tarjottimen pintaa.

Playtray on helppo asentaa Stokke Tripp Trapp-tuoliin koska se liukuu helposti paikalleen eikä siis vaadi ruuvaamista eikä Tripp Trapp-tuoliin jää jälkiä käytöstä. Turvallisuussyistä suositellaan, että Playtray asennetaan yhdessä alkuperäisen Stokken turvakaaren kanssa (Baby Set) Tripp Trapp tuolissa, jolloin ihan pienet lapset eivät pääse liukumaan tarjottimen alle. Kun lapsi kasvaa voidaan Playtraytä käyttää ilman turvakaarta.

Playtray valmistetaan Tanskassa. Tuote ei sisällä Ftalaatteja eikä muita haitallisia aineita. 

Playtray on kestävä ja turvallinen käyttää. Tarjotin on kuitenkin muovia, joten naarmuuntuminen on täysin normaalia. Kun Playtray on asennettu Stokke Tripp Trapp -tuoliin, lapsi ei ylety potkimaan ruokapöytää jaloillaan eikä siten saa kallistettua tuolia taaksepäin. Playtrayn pehmeä ja pyöreä muotoilu helpottaa asentamista ja puhdistamista. Playtrayn muovipinta on helppo pyyhkiä puhtaaksi ja sen pinta kestää hyvin esimerkiksi lusikoista ja haarukoista tulevia jälkiä. Tarjottimessa on myös korkeampi reunus, joka estää nesteen valumisen lattialle, kun lapsi kaataa esimerkiksi maitolasin.

Playtraytä on saatavana kolmessa värissä; läpinäkyvä, musta ja punainen.

Voiko Playtraytä käyttää uuden/vanhan Stokke Baby Setin kanssa?

Kyllä. Playtray sopii sekä uudemman- että vanhemmanmallisen Stokke Baby setin kanssa. Huomioi kuitenkin että jos Stokke Baby set on valmistettu ennen kesää 2011 siinä on isompi rako (n. 3 cm) baby setin ja tarjottimen välissä. Uudemmanmallisen baysetin kanssa rako on n. 1,5 cm. Rako ei sinällään vaikuta tuotteen käyttöön ja kun lapsi kasvaa voi babysetin ottaa kokonaan pois.

Kuinka vanha lapsen pitää olla käyttääkseen Playtraytä?

Playtraytä voi käyttää heti kun lapsi ottaa Stokken Tripp Trapp syöttötuolin käyttöön, eli yleensä 5-7 kuukauden ikäisenä. Playtraytä voi hyvin käyttää siihen siihen asti että lapsi on 2-3 vuotta vanha, jolloin lapsi voi käyttää Playtraytä esimerkiksi kun piirtää.

Onko Playtrayn pinta herkkä värillisille aineille?

Playtraytä kannattaa käyttää varoen ja aina pyyhkiä heti ruokailun jälkeen. Värjäävät ruoka-aineet, kuten esim. porkkana, vesimeloni, ketsuppi tai paprika voivat värjätä tarjottimen pintaa (varsinkin valkoinen Playtray). Huomioithan siksi värivalintaa tehdessä että valkoinen tarjotin sopii paremmin vähän vanhemmille lapsille jotka eivät enää sormiruokaile. Jos pinta värjääntyy, kokeile seuraavaa: Laita Playtray astiaan jossa on puolet valkoviinietikkaa ja puolet lämmintä vettä. Anna vaikuttaa 2-3h ja pese sitten tavallisesti tiskiaineella ja harjalla. Toinen tapa on laittaa tarjoitin ulos suoraan auringonpaisteeseen, tämä on yleensä tehokas tapa saada tomaatintahrat pois. Tarjottimen värjääntyminen ei kuulu takuun piiriin eikä vaikuta tarjottimen turvallisuuteen.